Google AdSense account aanmaken

Veel mensen ondervinden problemen bij het openen van een account op Google AdSense. Het gebeurd vaak dat een account wordt afgekeurd terwijl dat voorkomen had kunnen worden. In dit artikel bekijken we hoe het aanmaken van een account in zijn werk gaat, en wat de veel gemaakte fouten zijn.

Programmabeleid

adsense logo Om in aanmerking te komen voor het Google AdSenseprogramma, is het van belang dat je site in overeenstemming is met het programmabeleid van Google AdSense. Dit betekent dat de inhoud van de site niet tegen de regulering is. Bij de volgende onderwerpen is het dus niet toegestaan om AdSense advertenties te weergeven:

  • Erotische inhoud
  • Gokgerelateerde inhoud
  • Inhoud waarbij er direct tot illegaal handelen aangespoord wordt.

Geef dus een site aan bij het aanmelden die bij het programmabeleid en het doel van Google aansluit. Tevens ontvangen veel mensen de volgende melding: site in aanbouw. Het is alleen toegestaan om een account te openen bij AdSense wanneer je reeds een site hebt met meer dan tien pagina’ s die voldoende informatief is. De advertenties moeten dan ook een niet al te opvallend onderdeel van de site zijn en het stimuleren van kliks is in geen geval toegestaan.

Account openen

Wanneer je aan de voorwaarden voldoet is het openen van een account bij AdSense erg eenvoudig. Vul alle gegevens naar waarheid in (anders kan je geen betalingen ontvangen) en wacht ongeveer veertien dagen. Je zal dan bericht ontvangen of het account is goedgekeurd of afgekeurd (inclusief mogelijke reden) Nog problemen met je AdSense account? Plaats een reactie en we zullen je ermee helpen.

Laatste artikelen